En god kop te kræver en god kop

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvor mange gange har du lavet den samme slags te som dagen før, i samme mængde og med samme brygningstid og temperatur? Men alligevel er den ikke helt så god – den føles lidt fladere, eller måske mindre aromatisk? Du brugte den samme troværdige tekande, samme ske og samme te filter. Så hvorfor forskellen og skuffelsen?

Måske er det koppen, og ikke teen. Det er nemt at behandle alle kaffekruse og te kopper du har hjemme eller på kontoret ens. De fleste der drikker te ved ikke nøjagtigt hvad koppen er lavet af: keramik, glas, stentøj, porcelæn, plast, keramik, melamin eller endda polystyren, og om det er glaseret eller i naturlig form. De vælger hovedsageligt deres kop på grund af størrelsen eller formen. Eller man tager bare fat i den første og bedste tekop.

Men en god tekop er ikke bare en hvilken som helst kop. De materialer, koppen er lavet af, har en overraskende indflydelse på smagen, især for en aromatisk te, hvis smag tilbyder en vis kompleksitet, så det er værd at være mere selektiv når du skal vælge din tekop. Det samme gælder for potter eller kander.

Hvis du vil have det bedste ud af den te du drikker, skal du vælge din tekop med stor omhu og overveje hvilken type materiale den er lavet laves af. Meget groft er der tre elementer ved den gode te-oplevelse: den oprindelige aroma og første slurk, følelsen den giver i munden og fulde smag af teen, og endelig eftersmagen. Formålet med kedlen, tekanden og andet tilbehør er at levere teen til koppen ved den rigtige temperatur og det rigtige tidspunkt, så man frembringer disse tre kvaliteter i teen.

Koppen kan påvirke den generelle fornøjelse af teen – som oftest smagen. Daglige forekomster er den porøse ler i en standard kaffekrus, der fanger nogle af de oprindelige boost af aroma, teen køler for hurtigt og taber smag eller får antydning af en plastisk smag.

For at få god te, og de helt rigtige kop, besøg https://www.carstensens-tehandel.dk 

Comments are closed.