Bestil tid hos din tandlæge i Silkeborg

31 marts 2021
Astrid Pedersen

Ligger dit seneste tandlægebesøg så langt tilbage, at du dårligt kan huske årstallet, endsige datoen? Så er det på tide at komme af sted igen – også selv om du ikke har tandpine.

Hvorfor gå til tandlæge en gang om året?

Måske undrer du dig over hvad formålet med et årligt – eller måske endda et halvårligt tandlæge besøg skulle være. Dine tænder har det jo fint og har ikke fejlet noget i mange år. Du har måske ikke engang haft et eneste hul nogen sinde. Så hvorfor skulle det være nødvendigt at bruge tid og penge på at gå til tandlæge?

Svaret på oven for stillede spørgsmål er ret simpelt. Selv om dine tænder og dit tandkød måske ikke fejler noget nu, er det ingen garanti for at det vil blive ved på den måde. Faktisk kan der på nuværende tidspunkt skjule sig ansatser til syreskader som giver huller i tænderne, enten på den synlige del af din tand eller under tandkødets rand – eller mellem dine tænder.

Disse forstadier til karies kan du muligvis ikke se med det blotte og utrænede øje. Men din tandlæge vil med sit skarpe blik og eventuelt røntgen udstyr hurtigt kunne konstatere om der er behov for en forebyggende behandling, og få sat en sådan i værk inden tilstanden forværres.

På den måde kan du slippe for at skulle have lappet din tand eller – i værste fald – at have fjernet en eller flere af dine naturlige tænder. Så vil det hurtigt vise sig at tiden brugt på et tand eftersyn og en medfølgende tandrensning er vel spenderet, og at pengene til denne behandling er godt givet ud. Og så får du flotte tænder og frisk ånde som følge af tandrensningen oven i hatten.

Hos EBdent Tandlægeklinik kan du altid få en tid til tandlægebehandling i Silkeborg – læs mere på https://ebdent.dk/ 

Flere Nyheder