asset management

En forklaring om underslæb med asset management eksempel

En forklaring om underslæb med asset management eksempel

Vi siger bestemt ikke, at der foregår meget underslæb i branchen med asset management, men vi har kunnet konstatere, at mange mennesker taler om, hvad underslæb egentlig går ud på, så vi vil opklare dette for dig ved at bruge et konkret eksempel med virksomheder i asset management-branchen.

Atter slår vi lige fast, at dette er et tænkt eksempel, som ingen aktualitet eller hold i virkeligheden har, men som udelukkende bliver brugt som et eksempel, der skal gøre det mere konkret at forholde sig til med asset management.

For nogle mennesker tror, at underslæb har at gøre med, at man fusker med tallene i regnskabene, og til dels har det da også det, men det er meget mere specifikt end det.

Som eksempel kan man sige, at vi har et firma, der arbejder med asset management til dagligt, hvor der for eksempel er købt ting til firmaet. Disse ting er så købt via firmaets konto og er derved ejet af firmaet.

For at gøre det meget pædagogisk betyder dette, at selvom man måske har oprettet et firma og således ejer dette, så er det stadig firmaet og ikke en selv privat, der ejer disse ting, som der er opstillet og oprettet i firmaets regi.

Så lad os sige, at firmaet skal lukkes, eller du som firmaejer med asset management vælger, at nogle ting skal udskiftes, og du så tager de ting med hjem i din private bolig.

Det er underslæb. For du stjæler teknisk set fra dig selv, hvilket er forbudt.

Lad os sige, at dit firma må lukke, fordi det ikke kan løbe rundt, og på bundlinjen er der så en masse røde tal over, at firmaet skylder penge til en masse mennesker i form af kreditorer.

Hvor skal disse penge så komme fra?

Det kan blandt andet komme fra de ting, som firmaet har købt. Det fjerner ikke hele gælden, men det kan dække lidt ind, og selvom det måske ikke er nok til at fjerne hele gælden, så er reglerne sådan, at man skal bruge al indehavende i form af inventar med værdier i sig i den forbindelse til at dække de udgifter.