Få hjælp til at slippe alkoholen

05 april 2022
Niels Geckler

advertorial

For mange af os er øl og vin blot velsmagende drikke, der gør et måltid bedre eller sociale sammenhænge bedre. Men nogle bliver fanget i et misbrug og har brug for alkoholbehandling.

Her til lands har vi det med at stille flasker med alkoholiske drikke på bordet i mange sociale sammenhænge – sågar efter sport skal vi for det meste lige have en øl eller to i omklædningsrummet mens vi hyggesnakker lidt. For de fleste af os forbliver alkohol blot noget velsmagende og hyggeligt, men for en stor del af danskerne bliver alkohol et problem, der styrer tilværelsen mere eller mindre.

Hvis man først er kommet ud i et regulært misbrug af alkohol kan det være uhyre vanskeligt at komme tilbage til en tilstand, hvor man kan have et normalt og afbalanceret forbrug – nogle vil endda sige at det slet ikke kan lade sig gøre. Og så er den eneste vej ud af misbrugens mareridtsagtige tilværelse simpelthen total afholdenhed.

alkoholbehandling

Få hjælp til at slippe ud af alkoholens greb

Uden hjælp fra omgivelser og i mange tilfælde også fra professionelle vil det være meget, meget svært for alkoholikeren at komme fri af sit “stof” – i princippet er det en afhængighed lige som narkomanens afhængighed af stoffer. Der findes forskellige behandlingstilbud og for mange er det nødvendigt at tage ophold på et behandlingssted. 

Når først man er kommet ud af sit misbrug gælder det om at opbygge en ny tilværelse med andre vaner. Og måske bliver man nødt til at erkende, at der også skal en ny omgangskreds til, hvis man ikke skal falde tilbage i et mønster med druk, som man har delt med sine “venner”. Derfor ka det at holde sig ædru være en større kamp end det at blive ædru i første omgang. Men den energi og nærhed fra sine bnærmeste, som man vil opleve gør at det er kampen værd.

Flere Nyheder