invendige døre

Indvendige døre og gode låse

Indvendige døre og gode låse

Bare fordi, man har fået fat i de perfekte indvendige døre, så er dørene ikke helt komplette, før de har fået installeret nogle låse i sig.

Det er egentlig umiddelbart en undseelig del af en dør: Låsen. Men den gør vidundere og en gevaldig forskel på, om tingene bag døren er forsvarligt sikret fra alt fra pillefingre i familien, der ikke skal have adgang, eller som afskærmning og mulighed for et privatliv, hvis døren er til et værelse, eller ganske enkelt som forsvar mod hvis tyve får lyst til at bryde ind.

Specielt med sidstnævnte kan det være decideret nødvendigt uanset, om man bor i et belastet nabolag eller ej. Det kan være et krav fra dit forsikringsselskab, at du selv har gjort dig de nødvendige foranstaltninger til at sikre dit inventar – privat som i firmaet – hvis tyve skulle slå til, og der er låse på døren noget af det mest obligatoriske at benytte.

Og låsene skal vælges med omhu, for der bliver, af gode grunde, hele tiden udviklet på fronten med låseteknikken, så det er med at holde øje med, hvad der bliver lavet af teknologiske landvindinger på den front.

Men det elementære ved låseteknikken vil altid bestå, men de færreste kender nok terminologien ved låseanordninger, for hvis du tror, at en lås bare er to del: Nøglen og anordningen i døren, så tager du fejl.

Nøglen er vigtig, den kan være trådløs, elektronisk eller manuel. Så har du to komponenter i både dørkarmen og selve døren – og disse to består endvidere af flere delelementer, som har hver deres betegnelse.

Det er ikke nødvendigt at uddybe det her, men blot et eksempel til erfaring, når du skal ned og købe den rette lås til dine indvendige døre og døre i al almindelighed, så du ikke taler forbi ekspedienten eller eksperten på den anden side af disken.