låse

Låse med elektroniske adgangskontrol

Låse med elektroniske adgangskontrol

Når man skal holde tyvene fra døren, som kan være både i privatboligen og i virksomheden, så forsøger mand at implementere de mest egnede, sikreste og bedste låsemekanismer, der findes på markedet og hele tiden holde sig opdateret omkring dette marked, så man senere kan supplere med nye opfindelser med låse dertil.

Mange, specielt firmaer, vælger at supplere flere forskellige låse- og sikringssystemer med hinanden, så der er flere forskellige stopklodser for eventuelle indbrudstyve, som de skal igennem på alle døgnets 24 timer, hvis de vil tilrane sig adgang til ens inderste gemakker – og dette skulle gerne hindres med disse sikkerhedssystemer.

Man kan sætte overvågningskameraer op, og så kan man sætte nogle solide hængelåse på ens døre og ellers indføre gode låsesystemer i døre og vinduer, så de er svære at bryde op.

Problemet opstår imidlertid, hvis man som indehaver af nøglen mister denne, så den kan falde i de forkerte hænder, eller man kan ende i den situation, hvor alle låsene skal udskiftes, fordi man har mistanke om, at uvedkommende kan få adgang til ens aflukkede områder ved at have fået fat i en nøgle.

En smart fidus, som man for det meste ser brugt i firmaer, men som private også kan få gavn af, er ved at indføre adgangskontrol ved indgangspartierne.

Det fungerer således, at de inviterede er udstyret med en låsebrik, man fører henover en skanner, der kan ligne et samtaleanlæg, og så låses døren op, og ofte åbner den også af sig selv som en god service.

Her skal man ikke fumle med nøgler eller bøvle ved dørpartier, da disse døre således kan være af et overordentligt solidt materiale, tyve ikke kan gennembryde, da medarbejderne og gæsterne ikke skal i fysisk kontakt med døren.

Og skulle det ske, at man mister sin elektroniske låsebrik, så man kan med relativ lethed omprogrammere den elektroniske adgangskontrol, så man ikke behøver udskifte hele kontrolanlægget.