jordrensning

Sådan undgår du forurenet jord

Planlægger du at købe et hus, eller måske har du lige købt hus? I forbindelse med huskøb, er det en god idé at få undersøgt jorden det ligger på. Dette er noget de fleste ikke tænker over, da de automatisk antager, at der aldrig har været nogen former for forurening på grunden. Dette kan man dog aldrig vide sig sikker på, så hvis man gerne vil undgå en kæmperegning, hvis kommunen skulle finde ud af at jorden på en grund du ejer, er forurenet. Hvis du vil vide mere om jordrensning så læs med i denne artikel.

Inden du køber eller bygger

Der er mange ting man skal huske på, inden man køber eller bygger et hus. Hvis man er på markedet for at købe et hus, skal man være opmærksom på en del ting. Det kan f.eks. være skader på husets fundament, eller konstruktion generelt. Man skal også sikre sig at taget er tæt, at vinduerne er tætte, og mange flere mindre detaljer.

Det samme gør sig gældende hvis man er interesseret at købe en grund og bygget et hus på den. Udover at man skal have alle de nødvendige tilladelser, så er det også en god idé at sikre sig at jorden er ren og uden forurening. Skulle man mod forventning finde forurening, skal jorden renses inden man køber, ellers risikerer man at hægen på regningen.

Sådan får man renset jorden

Skulle man finde forurenet jord på sin grund skal det renses. Det kan man gøre, enten ved at gå til kommunen eller finde et firma der specialiserer sig i rensning af jord. Hvis du ikke ved hvordan man finder sådant et firma, kan man ringe til kommunen, eller gå på Google og finde et firma den vej. Sørg for at få det undersøgt inden du køber, ellers risikerer du selv at skulle betale for det.